viernes, 5 de junio de 2020

1980: NAIX LA COLLA "EL TERRÒS" DE PETRER


La Colla de Dolçainers i Tabaleters "El Terròs" va nàixer el 5 de juny de 1980, dia del Corpus, fa ara 37 anys, amb un objectiu clar: la recuperació de la música popular de dolçaina com a símbol més genuí del folklore valencià. En principi va estar composta per tres membres: Vicent Navarro TomàsDaniel Montesinos i Marcos Montesinos que, de forma autodidacta van continuar la labor que havien començat els dolçainers locals ja desapareguts, Parra, Salvaoret i el Tibero o Campetxano.


L'any 1985 es va crear l'escola municipal de dolçaina i tabalet de Petrer que compta amb nombrosos educands. També va tenir gran interès la creació de la Colla Moruna El Terròs que ha suposat que en l'actualitat en quasi totes les festes de Moros i Cristians hi haja algun grup de dolçaines acompanyant a les comparses de la comarca.
Al capdavant de la Colla El Terròs està Eliseu García Ripoll, persona que coneix sobradamente el folklore petrerí i comarcal, i alma mater d'ella.
La colla ha realitzat nombroses actuacions en tota la geografia espanyola, destacant la seua participació des de l'any 1982 en la representació del tractat d'Almizra.
A Petrer han organitzat quatre aplecs, però açò serà objecte d'una altra història...

Mari Carmen Rico
Mari Carmen Rico


No hay comentarios:

Publicar un comentario