jueves, 6 de febrero de 2014

Tres proyectos optan a la “Paga Extra Solidaria” de BLOC-Compromís

Tres projectes opten demà a la “Paga Extra Solidària” de BLOC-Compromís
Tres projectes optaran demà a beneficiar-se de la “Paga Extra Solidària”, iniciativa promoguda pel Grup Municipal BLOC-Compromís a l'Ajuntament de Petrer. Les persones assistents a l'Assemblea Ciutadana podran decidir a quins projectes es donarà la paga extra del passat mes de desembre. La convocatòria és demà divendres 7 de febrer, a les 18:30 hores, al Centre Municipal “Les Ceràmiques” (carrer Òscar Esplà, 6).
Les propostes presentades són la Gala Infantil ARTenBITRIR 2014, que consistirà en la participació de xiquets de les escoles de la població en activitats artístiques organitzades per aquesta associació; una donació al Centre d'Atenció Integral de Discapacitats de COCEMFE i, per últim, el suport a l'acolliment durant l'estiu de xiquets procedents dels campaments de refugiats de Tinduf, a càrrec de l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí.
Com en l’edició de setembre, BLOC-Compromís manté els canvis respecte al “18% Solidari” que es va aplicar durant l’any 2012. «Molta gent tenia la impressió que este 18% no deixava de ser un percentatge arbitrari, a pesar que tenia la seua explicació. Per això, ara no donem un percentatge de cada nòmina mensual sinó el 100% de la paga extra del regidor i del secretari de grup».
En esta convocatòria s’adjudicaran un total de 1.687,43 euros, dels quals 1.156,24 € corresponen a la paga extra de David Navarro i 531,19 € a la de Miquel Campello. Així mateix, també s’introdueix un canvi respecte de la tematització dels projectes.
En l’anterior assemblea, BLOC-Compromís va prefixar que un 60 % de la donació aniria destinada a projectes socials (1.012,46 € repartits a parts iguals entre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, amb 506 € i el Centre de Dia de Menors de Salinetes amb els altres 506 €) i l’altre 40 % a projectes mediambientals: 674,97 € adjudicats al col·lectiu d’agricultura ecològica “Manos a la Tierra”.
Ara, es mantenen els percentatges del 60 % i el 40 % però sense especificar a quin tipus d’iniciatives es destina cada donació. «Simplement el 60 % (1.012,46 €) serà per al projecte que reba més suport de l’Assemblea Ciutadana i l’altre 40 % (674,97 €) per a la segona proposta més votada, amb la condició que hauran de ser projectes de temàtiques diferents».
A més de les pagues extres de 2013, durant 2012 BLOC-Compromís ja va repartir un total de 3.720 € en el marc del “18% Solidari” que van correspondre al grup de teatre juvenil de “Las Chimeneas” -projecte cultural- amb 280 € i a la Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Elda, Petrer i Comarca -projecte social- amb 600 €. No obstant això, gran part del 18% Solidari al llarg de 2012 va anar a parar a projectes de cooperació internacional: Amics del Poble Sahrauí, 1.103 €; ONG Oasis, 600 € i Acció contra la Ceguesa Internacional, 1.137 €.
Pel que fa a la resta d’aspectes, el plantejament de l’Assemblea Ciutadana serà el mateix que l’any 2012: les entitats o col·lectius podran explicar el projecte per al qual demanen finançament i, després qui acudisca a la reunió. podrà votar per a triar els projectes als quals es destinarà la Paga Extra Solidària del BLOC-Compromís.

No hay comentarios:

Publicar un comentario